- haluttu määrä maustamattomia porsaan ulkofilepihvejä (voivat olla lihahyllystä tai -tiskiltä)
- 1 iso sipuli
- voita
- mustapippuria
- paprikajauhetta
1. Laita paistinpannulle hieman voita ja levy täysille. Pilko sipuli suikaleiksi.
2. Vasta siinä vaiheessa, kun rasva muuttuu vaahdoksi pannulla, se on tarpeeksi kuuma. Lisää pihvit pannulle, mutta ole varovainen roiskuvan rasvan kanssa.
3. Paista pihvejä n. 2 min, kuitenkin sillä tavalla, että pihvi ei pääse palamaan, mutta reunasta näkee, että kypsyminen on ylittänyt puolen välin (kypsymistä on siis tärkeää seurata koko ajan). Käännä tässä vaiheessa pihvit ja lisää sipulisuikaleet joukkoon.
4. Lisää reilusti mustapippuria ja hieman paprikajauhetta. Tarvittaessa loraus öljyä. Anna kypsyä n. 2 min ja siirrä pihvit tarjoilulautaselle. Kuullota sipuleita vielä hetki, mutta varo, ettei niistä tuli liian pehmeitä. Itse ainakin pidän, että niissä on vähän pureskeltavaa.
Kuvat: minä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, kun piristit päivääni!