29. maaliskuuta 2013

Mustikkashotti à la Silind

Tehtiin tosiaan tuossa pari viikkoa sitten J:n synttäreillä mustikkashotteja. Minulta pyydettiin ohjetta, joten päätin jakaa sen ihan omassa postauksessaan. Tein niitä ensimmäistä kertaa elämässäni itse ja valitsin oman makumieltymykseni mukaan parhaimmat aineet (joita siis on vain se muutama, heh...) ja lopputulos oli juuri sellainen, kuin halusin: alkoholi ei maistunut läpi ollenkaan, vaan maku oli täyteläinen ja pehmeä.

Tällaiset juomat on äärimmäisen petollisia, sillä homma karkaa nopeesti käsistä, juurikin sen takia, että alkoholin maku ei hyökkää suuhun. Joten olkaa varovaisia ja juokaa näitä vain kohtuudella!

Mustikkashotit:
1 l sokeritonta mustikkakeittoa
1 plo Lapponia Mustikka -likööriä
2 prk kevytkermaa

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi niin, että kerma saa hieman rakennetta, mutta ei ole vielä vaahtoa.

2. Laita shottilasin pohjalle 1/3 mustikkalikööriä ja melkein loput mustikkakeittoa. Meillä on ihanat Iittalan Kartio-shottilasit käytössä ja niihin ainakin tuo määrä oli tosi onnistunut.

3. Lusikoi löysää vaahtoa varovasti shottilasiin. Näin varmistat sen, että kerma ei sekoitu juomaan, vaan pysyy kauniina kerroksena juoman päällä. Kippis ja kulaus!

Kuva: silind

2 kommenttia:

Kiitos, kun piristit päivääni!