5. maaliskuuta 2013

Sokeriton

Oon tosiaan viime aikoina pyrkinyt vähentämään runsaalla kädellä hiilihapollisten juomien juontia. Mielestäni melko hyvin! Viime kuukauden aikana join kaksi sokeripitoista juomaa ja viisi sokeritonta, joko energiajuomana tai limsana (tämä oli helppo tarkistaa ruokapäiväkirjoista).

Viime vuonna mulla meni koulupäivän aikana vähintään puoli litraa normaalia Coca-colaa. Iltaisin join muuten-vaan-juomana aina normaalia kokista tai 7upia. Jossain vaiheessa aloin hieman kyllästymään ja limsaa tuli ostettua vähemmän. Tämän vuoden alussa päätin, etten enää juo sokerilimsoja tai -energiajuomia. Helmikuun alussa päätin vähentää ylipäätään hiilihapollisia juomia.

Joskus kuitenkin kaipaan muutakin kuin vettä tai maitoa, aamuisen appelsiinimehun lisäksi. Tällöin Battery sugarfree tai Coca-cola Zero kuulostaa ihan kohtuulliselta ajatukselta, vaikka ovatkin ties minkälaisista myrkyistä tehty. Kivennäisvedestä kun en edes pahemmin välitä. En kuitenkaan pidä ajatuksesta täyttää itseä limsalla, oli sokeritonta tai ei, sillä se turvottaa ja vahingoittaa joka tapauksessa hampaita aiheuttamalla happohyökkäyksen. Joten kohtuus kaikessa!

Kuva: weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni!