2. maaliskuuta 2013

Vihreä tee

Ostin tuossa muutama päivä sitten pitkästä aikaa ihan vain pelkkää vihreää teetä. Viime aikoina teenjuonti on jäänyt aika vähälle, mutta oon päättänyt skarpata tämän suhteen. Nuorempana join teetä monta kupillista päivässä ja kavereiden kanssa keitettiin aina iltaisin teet, kun puhuttin henkeviä. Se oli sillon vähän sellanen harrastus, eli kokeiltiin kaikkia hienoja lajeja ja välillä saatiin ulkomailta tuliaisena joitain vähän erikoisempia. Nykyään (harmi kyllä) korvaavana on kahvi.

Kuva: weheartit

Kahvinjuontia oon tosiaan koittanut vähentää, melko huonoin tuloksin. Onneksi nykyään ei kuitenkaan uppoa, kuin muutama muumimukillinen päivässä. Yhden asian oon kuitenkin huomannut sekä muista blogeista, että weheartit.com:sta: vihreä tee on terveellistä. Tänään katsoin ihan huvin vuoksi, mitä Wikipedia tästä sanoo.

"Vihreä tee eroaa tavallisesta mustasta teestä siten, että sitä ei ole hapetettu. Tästä johtuen teen sisältämät terveelliset katekiinit säilyvät paremmin, kuin mustassa teessä.-- Antioksidanttien, erityisesti katekiinien, korkea pitoisuus tekee vihreästä teestä monipuolisen terveysjuoman. -- Tutkimuksen mukaan kaksi kupillista vihreää teetä sisältää yhtä paljon antioksidantteja kuin viisi annosta hedelmiä ja kasviksia." (Wikipedia: Vihreä tee)

Tuohan kuulostaa hyvältä! Näistä tutkimuksista on paha sanoa mitään, kun en itse sen syvemmälle jaksanut perehtyä tähän asiaan. En ole koskaan oppinut laittamaan teehen sokeria tai mitään muutakaan, joten se on ehdottomasti plussaa, koska yksi asia on varma: mun rakkausmuumimukissa tullaan näkemään tästä lähtien paljon useammin vihreää teetä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni!