27. helmikuuta 2013

Mustikkapiirakkataivas

Puolenpäivän maissa kuultiin, että meille olis tulossa tänään vieraita kylään ja mä ajattelin heti, että olis kiva leipoa jotain kahvin seuraksi. Tykkään tosi paljon leipomisesta, mutta nykyään tulee leivottua (liian) harvoin, koska ei ole mitään järkevää syytä ja söisin varmaan kaiken yksin...

Tein sitten elämäni ensimmäisen mustikkapiirakan. Me saatiin poikaystävän mummulta pakkaseen paljon erilaisia marjoja, mm. mustikoita. En jaksanut lähteä kauppaan, joten piti tyytyä niihin aineisiin, joita löytyi jo valmiiksi kaapista. Etsin aika kauan "täydellistä" ohjetta piirakalle, mutta meillä ei olis ollut läheskään kaikkia aineita, mitä ohjeissa oli mainittu, joten sovelsin. "Melko riskihommaa soveltaa sellasta ohjetta, jota ei oo koskaan tehnyt", huusi mun aivot. Mä en kuunnellut.

Tein perus murotaikinapohjan ja se onnistui hyvin. Painelin sen piirakkavuokaan ja nakkasin jäiset mustikat päälle. Sen jälkeen aloin valmistaan jonku sorttista täytettä. Jääkaapista löytyi kananmuna, kevytkermaviilipurkki ja rasvatonta maitoa, täydellistä? Kaikki vaan sekaisin ja pikkusen sokeria kruunaamaan koko sotku! Laitoin tuon täytteen mustikoiden päälle ja annoin olla uunissa jonku 40 minuuttia, sen verran kuitenkin, että täyte oli hyytynyt täysin ja pohja kypsynyt. Kehut irtosi helposti, kun vaahdotin vielä vaniljakastiketta kaveriksi. Kuten kuvasta näkyy, jäi piirakkaa viiden hengen jäljiltä ainoastaan vartin verran!

Kuva: minä

2 kommenttia:

  1. Aijjai kuinka herkun näköstä! Ilkeää näyttää tuollaisia kuvia :(

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristit päivääni!