15. helmikuuta 2013

Sipulipossupihvit

Eilen oli kotona päivälliseksi itse valmistettuja sipulipihvejä. Periaatteessa pihviksi käy mikä liha vain, mutta me tykätään porsaasta, naudasta ja härästä. Yleensä kuitenkin tehdään possua, koska se on kohtuu edullista. Tämä ohje on porsaalle, jonka paistan aina kypsäksi asti (joskus olen kuullut, että possun kanssa niin olisi hyvä tehdä). Mutta esimerkiksi härkä on parhaimmillaan mediumplussana. Hyvän lihan saa pilattua helposti paistamisvaiheessa. En tykkää yhtään ylikypsistä pihveistä, sillä niistä on kaikki mehukkuus kuivunut pois ja ajatus täysin raa'asta kuvottaa. En todellakaan ole mikään kokki ja tämäkin ohje perustuu vain omiin kokeiluihin ja makumieltymyksiin! Itse kuitenkin valmistan pihvit näin:

- haluttu määrä maustamattomia porsaan ulkofilepihvejä (voivat olla lihahyllystä tai -tiskiltä)
- 1 iso sipuli
- voita
- mustapippuria
- paprikajauhetta

1. Laita paistinpannulle hieman voita ja levy täysille. Pilko sipuli suikaleiksi.

2. Vasta siinä vaiheessa, kun rasva muuttuu vaahdoksi pannulla, se on tarpeeksi kuuma. Lisää pihvit pannulle, mutta ole varovainen roiskuvan rasvan kanssa.

3. Paista pihvejä n. 2 min, kuitenkin sillä tavalla, että pihvi ei pääse palamaan, mutta reunasta näkee, että kypsyminen on ylittänyt puolen välin (kypsymistä on siis tärkeää seurata koko ajan). Käännä tässä vaiheessa pihvit ja lisää sipulisuikaleet joukkoon.

4. Lisää reilusti mustapippuria ja hieman paprikajauhetta. Tarvittaessa loraus öljyä. Anna kypsyä n. 2 min ja siirrä pihvit tarjoilulautaselle. Kuullota sipuleita vielä hetki, mutta varo, ettei niistä tuli liian pehmeitä. Itse ainakin pidän, että niissä on vähän pureskeltavaa.


Kuvat: minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni!